Estetisk Tandvård

Idag finns det många metoder för ett vackrare leende. Det som gör minst åverkan på den egna tanden är oftast det bästa. En frisk mun är grunden för all estetisk tandvård. Vid besök hos oss får du resonera om de alternativ som finns för just din mun.


Olika typer av estetisk tandvård:

Puts och polering av missfärgningar.

Hos tandhygienisten får du hjälp att putsa bort missfärgningar och ytlig tandsten på ett skonsamt sätt.

Tandblekning, 

Hemblekning med individuellt framställd skena är ett effektivt och skonsamt sätt att bleka tänder. Efter avtryck av tänderna tillverkas en blekskena vilken du hemma fyller med blekgel. Du väljer vad som passar dig bäst, att bleka på dagtid eller att sova med skenan nattetid. Behov av antal gånger varierar från person till person, men sker vanligen 4-8 tillfällen i följd. Blekning kan även ske i tandläkarstolen, vid så kallad klinikblekning kan både enstaka tand eller flera tänder i bettet behandlas.

Skalfasader

Skalfasader är ett tunt lager av porslin som fästs utanpå tanden. Fasaden kan reparera skadade tänder eller justera färg och form på en eller flera tänder. 

Kronor eller broar. 

Om en enstaka tand är mycket skadad, eller flera tänder saknas, kan dessa repareras och ersättas genom att en eller flera tänder formas om, för att kunna hålla kronor av porslin.

Implantat 

Implantat är en konstgjord rot som ersätter förlorad tand. 

Se eget avsnitt implantat.

Tandställning

Med tandställning korrigeras tändernas position. Detta kan göras både vid snedställda, glesställda eller saknade tänder. Tandställningen kan vara avtagbar eller fastsittande. Vid kontakt med tandregleringsspecialisten får du veta vad som passar just dig.

Boka gärna en tid hos vår tandhygienist för att fräscha upp ditt leende eller berätta vid besöket hos tandläkaren, vad du hoppas på för just din mun.